Pogosta vprašanja in odgovori

Tukaj poiščite odgovore na svoja vprašanja ali nas pokličite

Pošljite nam povpraševanje ali nas pokličite, da se pogovorimo o vaših potrebah in željah ter izberemo najustreznejši paket za vas. Nato se dogovorimo za termin montaže na terenu ali sedežu vašega podjetja. Montaža traja cca. od 20 minut do dobre ure, odvisno od zahtevnosti mesta vgradnje. Po opravljeni montaži aktiviramo napravo in vam dodelimo osebno uporabniško ime in geslo za uporabo desktop in mobilne aplikacije. Seznanimo vas z navodili za uporabo ter vam nudimo podporo v primeru dodatnih vprašanj.

GPS navigacijske naprave uporabljamo, ko smo v vozilu, da nas usmerjajo med vožnjo, prikazujejo trenutno lokacijo in smer vožnje ter cilj potovanja. Pri sledenju pa gre za oddaljeno zbiranje podatkov preko telemetrične (sledilne naprave). Sledenje praviloma koristimo, ko smo zunaj vozila, v pisarni, doma oz. kjerkoli in spremljamo vozila z vgrajenimi sledilnimi napravami: kje se nahajajo, ali se premikajo, imamo vpogled v zgodovino voženj idr.

Ob premikanju se podatki posodobijo, ko je izpolnjen vsaj eden od treh kriterijev: vsakih 30 sekund vožnje, vsakih prevoženih 200 m ali ob spremembi kota smeri vožnje za več kot 15 stopinj. V primeru mirovanja se podatki posodobijo vsakih 15 minut.

Naprava potrebuje za svoje delovanje zgolj napajanje, tako da ne moti delovanja elektronike in vozila.

Brez GSM signala naprava ne more pošiljati lokacije in ne deluje. Si pa lokacije shrani v pomnilnik in jih pošlje takoj, ko spet dobi GSM signal. Ta pomnilnik zadostuje za zgodovino približno 12ih ur vožnje.

Ne, naprava pošilja podatke na strežnik 24 ur dnevno, neodvisno od vaših aktivnosti. Z aplikacijo pa vi preverjate stanje in zgodovino kadarkoli to želite.

Da, po želji lahko kupite tudi prenosno sledilno napravo, ki pa bo še vedno potrebovala neko vrsto napajanja (baterijo ali napajanje v 12V vtičnici v vozilu). 

Naprava porablja energijo iz akumulatorja, vendar je nastavljena tako, da preklopi v varčevalni način, takoj ko ne zazna več gibanja. V mirovanju je poraba nižja kot v delovnem načinu in ne bremeni akumulatorja. Do težav pri zagonu vozila bi lahko prišlo le v primeru, če vozila dlje časa nebi uporabljali (npr. nekaj mesecev).

Ne, za vse poskrbimo mi. Od montaže, aktivacije naprave in SIM kartice v njej, do dostopa do desktop in mobilne aplikacije za sledenje. Vi potrebujete samo osebni računalnik ali telefon ter dostop do interneta.

GPS sledilnik se morda zdi ugodnejša izbira, saj je začetna investicija nižja. Vendar morate zanj kupiti in aktivirati lastno SIM kartico, poskrbeti za njeno polnjenje, slednik morate ustrezno tehnično nastaviti, sploh pa gre za precej preprostejši način sledenja vozilom. Lokacijo svojega vozila lahko spremljate samo občasno oz. s pošiljanjem SMS-a, nimate v pogleda v zgodovino voženj, sistem ne beleži mesečnih poročil…  Naša storitev pa je celovita, od montaže do aktivacije sistema (vključno s SIM kartico in uporabo sledilnega programa). Omogočamo ne samo pregled nad lokacijo vozila, temveč tudi nad zgodovino voženj, avtomatsko beleženje potnih nalogov, simulacijo opravljenih voženj, mobilna obvestila ob nepredvidenih dogodkih, uporabo mobilne aplikacije idr.

Pogodbo načeloma podpišete za dve leti, po želji se lahko dogovorimo tudi drugače.

Sledilna naprava ima dve leti garancije. Zagotavljamo vam nemoteno delovanje. Naša ekipa vam je v delovnem času na voljo preko telefona in e-maila, izven delovnega časa pa po e-mailu.

Z našim sledenjem imate vedno in povsod vpogled v trenutno lokacijo vozila (ali se premika ali miruje, čas zadnje aktivnosti, hitrost in smer gibanja). Prav tako vam je na vpogled zgodovina voženj, lokacija in trajanje postankov. Sistem bo avtomatsko beležil podatke o začetnih/končnih lokacijah vožnje, času začetka/konca vožnje, trajanju vožnje in opravljeni kilometrini, ter vam jih v obliki tedenskih ali mesečnih poročil pošiljal na e-mail, kjer boste imeli shranjeno vso zgodovino voženj. Izberete lahko tudi opcijo simulacije poti, kjer vam sistem na zemljevidu izriše pot, ki jo je izbrano vozilo opravilo na izbrani datum ali časovni interval.

Da, v sistemu je mogoče nastaviti obveščanje o premikih vozila. Lahko je to ob vsakem premiku ali nastavite poljubne ure, znotraj katerih želite obvestila, če se vozilo nenačrtovano premakne. Obvestilo je lahko v obliki pop-up obvestila mobilne aplikacije, preko emaila ali SMS-a. Sicer pa sistem ni namenjen preprečevanju kraje, ampak avtomatskemu beleženju kilometrin in avtomatizaciji voznega parka, zato zaščite pred krajo ne moremo garantirati.

Da, lahko se odločite za napravo, ki ima vgrajeno dodatno notranjo baterijo, in ki je namenjena pošiljanju zadnje lokacije ob izpadu napajanja in za javljanje izpada. V tem primeru vas bo sistem obvestil, da je prišlo do odklopa sledilne naprave ali odklopa akumulatorja. Takšna naprava po odklopu deluje in sporoča lokacijo še približno dve uri.

Da, v sistemu lahko nastavite obvestilo v obliki pop-up obvestila mobilne aplikacije, preko e-maila ali SMS-a, ko vozilo preseže mejno hitrost, ki jo sami nastavite.

Naš sistem beleži začetno in končno lokacijo, čas začetka in konca vožnje, čas trajanja vožnje, čas mirovanja in kilometrino. Potne naloge si lahko izvozite v želenem formatu (pdf, excel) ali pa uredimo, da vam sistem v želenem intervalu (npr. 1x mesečno) avtomatsko pošilja ta poročila na e-mail. 

Da, za identifikacijo voznikov lahko poskrbimo z identifikacijskim čipom oz. ključkom (iButton). S tem dodatkom bo sistem za vsakega šoferja posebej beležil in izdelal poročila, kdaj in kje je vozil. To vam koristi pri beleženju delovnih ur posameznih zaposlenih, pa tudi pri ugotavljanju odgovornosti za morebitne škodne dogodke (nesreče) in  prekrške (npr. ko šele po nekaj mesecih dobite kazen za radar, lahko vedno preverite, če se je vaše vozilo dejansko nahajalo na tej lokaciji ter kdo je takrat vozil).

To ni nobena težava, saj vam lahko vgradimo stikalo, s katerim enostavno ločite privatne vožnje od službenih. Privatne vožnje prav tako ne bodo prikazane na mesečnem poročilu.

Sistem omogoča nastavitev obvestil ob nenadnih premikih v nočnih urah – sami si nastavite želeni časovni interval in prejeli boste obvestilo (preko mobilne aplikacije, SMS-a ali e-maila), če bo prišlo do premikov v tem času.

Da, preko CAN vmesnika lahko napravo povežemo z računalnikom vozila, kar nam omogoči dostop do podatkov, kot so obrati, temperatura, kilometrina, delovne ure, nivo goriva. Iz pridobljenih podatkov bo sistem računal povprečno porabo goriva, kar vam lahko po želji dodamo v mesečna poročila. Sistem zazna in vas obvesti tudi, če pride do nenadnega padca goriva.

Seveda, telemetrično napravo je mogoče vgraditi v vsa vozila, edini pogoj je zadostno napajanje.

Če ste fizična oseba in varujete vaše osebno vozilo, lahko to storite brez kakršnihkoli pravnih zadržkov, saj gre za varovanje vaše lastnine. Če pa ste lastnik podjetja in želite slediti službenim vozilom, morate s tem seznaniti zaposlene oz. uporabnike vozil. Za potrebe varovanja osebnih podatkov je potrebno pripraviti zbirko podatkov in opredeliti namen uporabe GPS sledenja v vozilih in poskrbeti, da ne pride do pretiranega posega v zasebnost zaposlenih.

Operacijo “Sistem za merjenje delovnih ur, pregled obratovanja v realnem času in vodenja servisne knjige” delno podpira Evropski sklad za regionalni razvoj.

http://www.eu-skladi.si